Dominee: "Lieve inbreker, kom je een koud pilsje drinken?"

WOUDENBERG - Een vervelende verrassing voor dominee Marinus Messemaker uit Woudenberg: tijdens zijn vakantie werd ingebroken. Maar de dominee heeft niet echt last van wraakgevoelens, blijkt uit een bericht van hem op Facebook.
De inbreker had het voorzien op de pastorie van de hervormde kerk en gooide daarbij een steen door de ruit van de studeerkamer.
Het bericht op Facebook is gericht aan de dader. "Lieve inbreker", begint de dominee. "Van één ding ben jij blijkbaar overtuigd: er valt in die pastorie veel rijkdom te halen. Dat klopt!" Het is waarschijnlijk wel een andere rijkdom dan waar de inbreker naar op zoek was. "Zilver en goud hebben we écht niet, maar wat we hebben willen we je gratis geven in de Naam van Jezus."

HANDBOEIEN

"Van harte nodig ik je uit om bij ons langs te komen, gewoon door de voordeur alsjeblieft :)." De inbreker hoeft niet meteen handboeien te verwachten, Messemaker vindt het eerst tijd voor een goed gesprek onder het genot van een kop koffie of lekker koud biertje. "Intussen zal ik je vertellen over de grootste schat die voor niks te krijgen is en die je per direct kan incasseren."
Bij de Facebookpost van de dominee staat een foto van de kapotte ruit en de steen. Het bericht is al honderden keren gedeeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.