NS zet 80-jarige uit de trein wegens fout inchecken

DEN DOLDER - Een conducteur van de NS heeft donderdagavond een bejaarde vrouw uit de trein gezet op station Den Dolder, waar geen voorzieningen zijn. Haar zoon is boos en zette het verhaal op Twitter. Hij wil op zijn minst excuses van de spoorwegen, maar die lijken niet te komen.
De 80-jarige was onderweg vanaf Eindhoven naar Harderwijk. Ze had een dagkaart gekocht en hoorde naar eigen zeggen een piep toen ze incheckte, meldt haar zoon Marco Willems aan RTV Utrecht.
Vlak voor Den Dolder werd haar kaart gecontroleerd en de conducteur constateerde dat ze niet goed had ingecheckt. Daarop moest ze direct de trein verlaten. Volgens Willems had de conducteur nog gezegd dat ze blij moest zijn dat ze geen boete kreeg. Volledig verbaasd is zijn moeder toen uitgestapt en heeft ze opnieuw ingecheckt. Daarna moest ze wachten op de volgende trein.

ERG KWALIJK

Willems vindt het erg kwalijk dat zijn moeder juist op Den Dolder de trein is uitgezet. Op dat station zijn geen voorzieningen en was het erg winderig. Als ze toch opnieuw zou moeten inchecken, waarom dan niet op station Amersfoort, vraagt hij zich af. Daar zijn wel voorzieningen en is het veiliger.
Willems plaatste het verhaal op Twitter in de hoop in ieder geval excuses te krijgen. NS antwoordde volgens Willems dat het beleid is om passagiers na fout inchecken de trein uit te zetten, ook als de reiziger hoogbejaard is.
Veel Twitteraars zijn verbolgen over het antwoord en raden Willems aan om NS aan te klagen. Hij geeft aan dat hij teleurgesteld is, maar geen verdere stappen zal ondernemen.
Op Twitter verklaart de NS dat het geen beleid is om passagiers die niet hebben ingecheckt op het eerstvolgende station uit de trein te zetten. "Elke situatie wordt individueel beoordeeld door de conducteur", schrijft de NS. "Dit geval had wel wat empathischer aangepakt kunnen worden door ons. We zijn aan het uitzoeken wat er precies is gebeurd en handelen dit af met de betrokkenen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.