Schippers grijpt naast medaille: "Ik heb fysieke problemen"

UTRECHT/RIO DE JANEIRO - Dafne Schippers is er niet in geslaagd een olympische medaille te veroveren op de 100 meter sprint. De Utrechtse eindigde in Rio de Janeiro als vijfde in een tijd van 10,90 seconden. Het lijkt erop dat ze zich afgelopen dinsdag of woensdag bij het trainen heeft geblesseerd.
Vooraf gold Schippers als één van de grootste favorieten, maar ze moest de overwinning laten aan Elaine Thompson. De Jamaicaanse klokte 10,71. Tori Bowie won zilver met 10.83 en Fraser-Pryce werd derde met 10.86. Schippers moest ook Marie Josée Ta Lou voor zich laten.

FYSIEKE PROBLEMEN

Na afloop van de race vertelde Schippers dat ze fysieke problemen had, maar veel wilde ze er niet over kwijt om de concurrentie niet wijzer te maken. "Ik ga er verder niet op in. Dat heeft geen zin. Ik was vandaag voor het eerst een beetje pijnvrij. Dat was het", aldus Schippers, die een geëmotioneerde indruk maakte.
"Ik was ontspannen" vervolgde ze, "maar baalde wel dat ik in baan negen moest lopen. Ik kon niet zien hoe ik lag in de race en dat is ook zeker bepalend geweest. Ik kon gewoon niet mee in de strijd daardoor.''

TRAINING

Trainer Bart Bennema liet iets meer los over wat er was gebeurd. "Soms gebeurt er tijdens de training iets geks, iets onverwachts. Op het moment dat het gebeurde, dacht ik: Dafne kan naar huis. Maar de medische staf heeft goed werk verricht. Ik was al blij dat ze aan de start verscheen", legde hij uit in het Olympisch Stadion.
Na afloop van de finale spraken Schippers en Bennema elkaar kort. "Ze was verdrietig, teleurgesteld", merkte de trainer. "De verwachtingen zijn hoog. Zij wil het net zo graag. Het doet haarzelf het meest pijn dat het niet gelukt is."

OLYMPISCHE DROOM

Vanaf maandag krijgt Schippers de kans haar olympische droom alsnog uit te doen komen. Op de 200 meter telt voor haar alleen goud. "Het is onder controle. Ik ga er vanuit dat ik over twee dagen hersteld ben, en denk niet dat het dan nog een rol speelt", bleef de atlete wat onduidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.