"Ruim 1000 studenten kunnen geen kamer vinden"

UTRECHT - Ruim duizend studenten die graag voor het begin van het nieuwe schooljaar in Utrecht willen wonen, kunnen geen kamer vinden. Dat zegt Vidius, een organisatie die opkomt voor belangen van studenten.
"We hebben nog steeds een tekort van meer dan duizend kamers", zegt voorzitter Pijke Dorrestein. Studenten die niet in Utrecht kunnen wonen zorgen volgens hem voor meer druk op het ov.
Bovendien kunnen ze niet ultiem gebruik maken van hun studentenleven. "Dat studentenleven is enorm vormend voor je karakter."
Ook zegt Vidius dat huisbazen de huur fors omhoog gooien door de woningnood. "Die nemen profijt van deze situatie en knijpen de studenten enorm uit."

NIEUWE WONINGEN

De studentenorganisatie wil dat er nieuwe woningen komen. SSH heeft goed nieuws: de studentenhuisvester mag door een wetswijziging binnenkort weer meer samenwerkingen aangaan met andere partijen die kamers bouwen.

KAMERPRIJZEN

Maandag werd ook al
dat bijna nergens in Nederland de studentenkamers zo duur zijn als in Utrecht. Ook in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Nijmegen betalen studenten gemiddeld veel te veel voor een woning.

"Het studentenleven is enorm vormend voor je karakter."
"We hebben nog steeds een tekort van meer dan duizend kamers."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.