Regio Midden weer in de schoolbanken

© Koen Suyk, ANP
UTRECHT - Voor scholieren in de provincie Utrecht zit de zomervakantie er weer op. Zij moeten weer de schoolbanken in. De vakantie in de regio begon op 9 juli.
Voor de 83 leerlingen van basisschool de Ontdekkingsreis begint het schooljaar bijzonder. Vorig schooljaar bleek dat de Ontdekkingsreis uit het oude pand in Doorn moest. Net voor de zomervakantie kwam er toch een nieuwe plek aan het Jagerspad in Driebergen.
"De laatste twee dagen, de donderdag en de vrijdag, zijn we al gestart in de nieuwe groepen", vertelt directrice Nanette Snijders. "Dus de kinderen hebben eigenlijk al twee dagen gedraaid in het nieuwe gebouw. En dat hebben we bewust gedaan, juist om die spanning van zes weken wachten om naar die nieuwe plek te gaan een beetje minder te maken."

HOOG BEZOEK

Het Cals College in IJsselstein krijgt vandaag hoog bezoek. Staatssecretaris Sander Dekker komt het nieuwe schooljaar openen. De school hoopt dat de nieuwe profielen, die dit jaar in het VMBO worden geintroduceerd, ter sprake komen.
"We hebben beroepsgerichte programma's in het VMBO", aldus rector Jeanette Warmels. "Dat waren er tot nu heel veel, 33 uit mijn hoofd, en dat gaan er nu tien worden."

MEER ONGELUKKEN

Veilig Verkeer Nederland (VVN) begint vanwege het einde van de vakantie een campagne. "Onderzoek heeft uitgewezen dat er dertig procent meer ongevallen plaatsvinden in de weken kort na de zomervakantie", stelt een woordvoerder.
Tijdens de jaarlijkse campagne maakt VVN weggebruikers duidelijk dat ze extra moeten opletten. De organisatie zet ook scholieren uit de brugklas in.

NOG VRIJ

Eemnes en Abcoude zijn de enige plaatsen in de provincie waar scholieren nog vrij hebben. Zij horen bij de regio Noord en de schoolvakantie begon daardoor een week later.
De volgende schoolvakantie is de herfstvakantie. Deze begint voor de regio's Noord en Midden op 15 oktober en duurt een week. Een week later is het zuiden aan de beurt. Dit is wel een adviesdatum. Scholen mogen hiervan afwijken.

VVN: Meer ongelukken na zomervakantie
Cals College krijgt staatssecretaris Dekker op bezoek
Reportage: rustig rijden, de scholen zijn weer begonnen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.