FC Utrecht-fans willen hoeken Galgenwaard dicht

Zo zou het eruit moeten zien.
Zo zou het eruit moeten zien. © Facebookpagina Hoeken dicht in de Galgenwaard I FC Utrecht
UTRECHT - Een groep supporters van FC Utrecht wil dat de hoeken van stadion Galgenwaard worden dichtgemaakt. Ze zijn daarom een actie begonnen op Facebook.
De fans hebben een open brief geschreven aan de directie van de club, waarin ze hun "langgekoesterde wens" toelichten. "Door de open hoeken in het stadion gaat een groot deel van de aanmoedigingen verloren en dat komt de sfeer in het stadion niet ten goede", schrijven de supporters.

BEZOEKERSAANTALLEN

Ook wijzen ze erop dat het dichtmaken van de hoeken meer comfort oplevert. Het is niet bedoeling dat er extra plaatsen bijkomen, maar de supporters denken wel dat de bezoekersaantallen zullen toenemen door een betere sfeer.
"Een paar jaar geleden was de sfeer in de Galgenwaard een voorbeeld voor de rest van Nederland en kwamen er beduidend meer fans naar het stadion", stellen de actievoerders.

DUUR

Het plan is niet nieuw. Volgens de supporters vindt FC Utrecht de operatie echter te kostbaar en wil de club ook rekening houden met de huurders van de kantoorgebouwen. Ook zouden de dichte hoeken een slechte invloed hebben op de kwaliteit van het veld.
Op de Facebookpagina Hoeken dicht in de Galgenwaard Onmogelijk? No guts, no glory! draagt de actiegroep al een aantal oplossingen aan voor deze problemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.