SP stelt opnieuw vragen over gaswagons Amersfoort

AMERSFOORT - De SP in Amersfoort wil zo snel mogelijk opheldering van het gemeentebestuur over de gastransporten op het spoor. De partij vreest dat er meer transporten worden toegestaan en vraagt zich af wat de risico's zijn voor buurtbewoners.
"Daar moet duidelijkheid over komen", zegt SP-fractievoorzitter Ad Meijer. "Ik wil dat er een risico-inventarisatie komt en er moet concreet worden aangegeven wat we gaan doen als de situatie niet verbetert."
Volgens een eerdere afspraak mogen er op het traject Amersfoort-Apeldoorn jaarlijks tien wagons met brandbaar gas passeren. In werkelijkheid zouden er vorig jaar al meer dan 1900 van dat soort treinen zijn langsgekomen. Burgemeester Lucas Bolsius heeft van staatssecretaris Sharon Dijksma gehoord dat het heel lastig wordt om de afspraken over gevaarlijke transporten na te komen.
De staatssecretaris wil de limiet dan ook verhogen. Bolsius maakt zich daar grote zorgen over en de SP ook. "Wat we natuurlijk vast moeten stellen, is dat de oplossing er niet is", zegt Meijer. "Er is een norm vastgesteld en die wordt overschreden. Dat is onaanvaarbaar."

SP-fractievoorzitter Ad Meijer over de transporten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.