Rhenen bekijkt paaltjes na klachten wielrenners

RHENEN - De gemeente Rhenen gaat alle paaltjes op de openbare weg onder de loep nemen. Onderzocht zal worden of er obstakels weg moeten die gevaarlijk zijn voor fietsers. Dat laat verkeerswethouder Jan Kleijn aan RTV Utrecht weten.
Aanleiding is een aantal ongelukken in korte tijd op de Utrechtsestraatweg. Wielrenners zagen de paaltjes die daar staan te laat. Misschien komt er iets anders voor in de plaats, zegt wethouder Kleijn.
De paaltjes op de Utrechtsestraatweg staan er juist voor de veiligheid van fietsers. Ze moeten ervoor zorgen dat automobilisten afremmen op de plek waar de weg smaller wordt.
"We gaan nu kijken of de paaltjes weg moeten en wat de eventuele andere opties zijn op die plek," zegt Kleijn. "Daar moeten verkeerskundigen over oordelen. Er is weinig ruimte daar."

KLAPLONG

Een amateurrenner die een klaplong had opgelopen nadat hij op een van de paaltjes was geknald
bij de gemeente. Pieter Martens uit Houten erkende dat hij te hard had gereden en niet goed had opgelet, maar hij vond de paaltjes wel gevaarlijk voor wielrenners. Wethouder Kleijn, zelf ook een fervent fietser, kan zich daar wel iets bij voorstellen.

Wethouder Kleijn is zelf ook wielrenner en begrijpt de klachten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.