Olympische sporters gehuldigd in Amsterdam

Dafne Schippers is terug uit Rio
Dafne Schippers is terug uit Rio © ANP
AMSTERDAM - Alle Nederlandse olympische sporters zijn weer terug in het land. Na aankomst op Schiphol stonden bij de RAI in Amsterdam enkele duizenden mensen op hen te wachten voor de huldiging.
Bij opkomst op het podium werden de sporters luid toegejuicht. Niet alleen de medaillewinnaars, maar ook veel atleten die vorige week al terugkeerden, waren bij de huldiging van TeamNL.
Voordat de sporters op het podium kwamen, werden ze eerst door hun familie en vrienden in een van de RAI-hallen verwelkomd.

MEDAILLEWINNAARS

Bij de sporters die terugkeerden zijn ook medaillewinnaars uit de provincie Utrecht: zwemster Sharon van Rouwendaal uit Soest won goud, atlete Dafne Schippers (Utrecht), roeister Inge Jansen (Utrecht), de hockeysters Ellen Hoog (Bilthoven), Eva de Goede (Zeist) en Carlien Dirkse van den Heuvel, Caia van Maasakker en Xan de Waard (SCHC) wonnen zilver, en beachvolleyballer Robert Meeuwsen (Nieuwegein) en roeier Kai Hendriks wonnen brons.
Het vliegtuig waarin ze zaten vanuit Rio de Janeiro landde dinsdag rond 12.50 uur op Schiphol, ruim een half uur later dan gepland. De captain van de oranje gekleurde Boeing 777 waar de sporters mee terugvlogen was Leo Visser, zelf winnaar van olympische schaatsmedailles. Twee F-16's van de luchtmacht verwelkomden het KLM-vliegtuig in de lucht. De straaljagers escorteerden de Boeing vanaf de grens.
Dafne Schippers sprak na de huldiging van een "mooie afsluiting". "Ik ben nu moe en heb zin om even bij familie te zijn", liet ze weten aan de NOS. Vakantie zit er voorlopig nog niet in voor de atlete, want ze moet nog enkele wedstrijden lopen. Daarna heeft de Utrechtse even vrij, waarna ze zal beginnen aan het het trainingsprogramma voor het WK.

HULDIGINGEN

Woensdag zijn er overigens nog huldigingen in Den Haag. Premier Mark Rutte en koning Willem-Alexander ontvangen dan de olympiërs. De gemeente Utrecht houdt ook nog een eigen huldiging. De Utrechtse medaillewinnaars worden
gehuldigd. Waar dat gebeurt en hoe laat wordt later bekendgemaakt.

Utrechtse medaillewinnaars terug in Nederland

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.