"Geen loservlucht tijdens Paralympische Spelen"

SOEST - Nederlandse sporters worden tijdens de Paralympische Spelen niet vroegtijdig naar huis gestuurd. "Er komt geen loservlucht", zei assistent-chef de mission Esther Vergeer uit Woerden dinsdagavond in het radioprogramma Met Het Oog op Morgen.
Tijdens de reguliere Olympische Spelen in Rio de Janeiro was er veel kritiek op de maatregel dat Nederlandse sporters niet tot het einde van het toernooi in het olympisch dorp mochten blijven. Veel olympiërs waren het er niet mee eens dat ze met een 'loservlucht' terug naar Nederland moesten.
De oud-rolstoeltennisster zei dat sporters ook na verlies gewoon mogen blijven. "We gaan er met z'n allen naartoe en we komen met z'n allen terug", aldus de Woerdense in het radioprogramma.
Dinsdag uitte zwemster Sharon van Rouwendaal uit Soest bij terugkomst in Nederland nog kritiek op het vroegtijdig terugkeren van sporters tijdens de Olympische Spelen. "Het is belachelijk om sporters die geen medaille hebben gewonnen vroegtijdig op het vliegtuig naar huis te zetten."
Van Rouwendaal won in Rio goud op de 10 kilometer Open Water.

Sharon van Rouwendaal voor de camera van RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.