Drukke dag verwacht bij zwemplassen

STICHTSE VECHT - Vanwege het zomerse weer gelden vanaf woensdag weer extra verkeersmaatregelen bij recreatieterrein De Strook in Maarssen. De gemeente Stichtse Vecht roept badgasten op om vooral met de fiets te komen. Ook bij andere zwemgelegenheden in de regio worden veel bezoekers verwacht.
De gemeente Stichtse Vecht verwacht extra veel toeloop bij De Strook nu de temperaturen de komende dagen stijgen naar rond de 30 graden. Om de drukte in goede banen te leiden worden verkeersregelaars ingezet en geldt eenrichtingsverkeer op de Nieuweweg. Ook is het voor automobilisten verboden om aan beide zijden van de Griendweg stil te staan.
Eerder deze zomer kondigde de gemeente ook al zulke maatregelen aan om het verkeer bij het recreatieterrein aan de Loosdrechtse Plassen in toom te houden.

HITTEGOLF

De verwachting is dat het de komende dagen tropisch warm wordt. Volgens weerbureau Weeronline in Zeist gaat het er zelfs om spannen of we aan het eind van de zomer toch nog een nationale
beleven. Nooit eerder gebeurde dat zo laat in het jaar.
Voor een hittegolf zijn drie tropische dagen van boven de dertig graden nodig in een serie van vijf zomerse dagen (25 graden of warmer). Woensdag en donderdag zijn zeker tropisch, zegt Weeronline. Daarna blijft het warm tot zondag.

HITTEPLAN

Het RIVM in Bilthoven heeft het nationaal
geactiveerd. Verzorgingstehuizen en GGD-instellingen in Nederland zijn geïnformeerd dat zij de warmteprotocollen in werking moeten zetten, omdat er warm weer aantocht is.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.