OM eist celstraf voor ontucht met zusje

VLEUTEN - Het Openbaar Ministerie heeft donderdagmiddag anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist tegen Vleutenaar Jamy K. (41). Hij zou in de jaren negentig ontucht hebben gepleegd met zijn zusje tussen haar 6e en 12e jaar.
De vrouw deed twintig jaar na dato aangifte. Volgens de aanklager is binnendringen met de vinger bewezen, maar met het geslachtsdeel niet.
K. moet ook een schadevergoeding van 14.700 euro betalen als het aan justitie ligt. De zus verklaarde in de rechtszaal dat ze door depressies met werken is gestopt. De advocaat van de Vleutenaar wil vrijspraak. Volgens hem zijn de feiten verouderd en zit er te veel ruis in de verklaringen.
K. ontkende in de rechtszaal. De man zei dat hij zijn zusje alleen op bed heeft voorgelezen, maar nooit aan haar heeft gezeten. In een gesprek met zijn ouders en zusje in 2008 zou hij volgens hen wel hebben gezegd dat hij "uit nieuwsgierigheid had gevoeld in de onderbroek van zijn zusje". "Ik vind het erg rot hoe mijn zusje zich voelt. Maar ik heb nog nooit iemand iets aangegaan", zei K. voor de rechter.
De advocaat van K. vindt het belachelijk dat de zaak twintig jaar later alsnog voor de rechter komt. Maar sinds 2013 zit er geen verjaringstermijn meer op zedenzaken bij minderjarigen. Een slachtoffer kan dus ook jaren later nog aangifte doen.
De rechter doet uitspraak op 8 september.

Reportage over de ontuchtzaak

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.