"Utrecht moet fietsongelukken beter registreren"

De Fietsersbond wil dat de gemeente Utrecht een systeem gaat opzetten om verkeersongelukken beter te registreren. Volgens de bond worden op dit moment alleen dodelijke ongelukken goed vastgelegd, maar minder ernstige gevallen zouden ook bekend moeten worden.
Als de gemeente de registratie niet verbeterd, wordt nooit duidelijk waar gevaarlijke fietsknelpunten zijn. De politie zegt dat alle ongelukken wel degelijk worden geregistreerd, maar de Fietsersbond in Utrecht neemt daar geen genoegen mee. "Er zijn veel ongelukken waar de politie niet eens bij komt", zegt Ria Glas van de Fietsersbond.
Glas wil dat de gemeente een website opent waar slachtoffers op een kaart kunnen markeren waar ze een ongeluk hebben gehad. Via huisartsen, fysiotherapeuten, spoedeisende hulp en fietsenmakers kan de gemeente de slachtoffers bereiken, denkt Glas.
Aanleiding voor de oproep zijn onder meer recente ongevallen op de Crouweldijk in Leidsche Rijn. Uit antwoorden op raadsvragen blijkt dat de gemeente niets weet van die incidenten, zegt de Utrechtse afdeling van de Fietsersbond.

Fietsersbond: Ongelukken in Utrecht beter registeren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.