Politie zoekt getuigen autobranden

NIEUWEGEIN - De politie heeft een getuigenoproep gedaan naar aanleiding van de autobranden in Nieuwegein van afgelopen nacht. Op twee plaatsen gingen daar auto's in vlammen op.
In een overdekte parkeergarage aan het Graaf Anselmdek in Nieuwegein brandden twee auto's uit. Door de brand ontstond veel rook, die opsteeg richting de woningen boven de garage. Een kind is samen met haar ouders door ambulancepersoneel nagekeken, omdat zij rook hadden ingeademd.
Eerder woedde brand in een kleine auto aan de Leemwal in Nieuwegein. De brandweer was snel ter plaatse. Hoewel er amper vuur was, lijkt de auto flink beschadigd.

UTRECHT

Behalve in Nieuwegein, waren er ook autobranden op verschillende plaatsen in Utrecht. Dat gebeurde op de Trumanlaan in Kanaleneiland, en in Zuilen op het Zwanenvechtplein en de Van Meelstraat. In die laatste straat was een Volkswagenbus doelwit. Op de Trumanlaan woedde brand in twee naast elkaar staande auto's. De brandweer kon voorkomen dat een derde auto ook in brand vloog.
Of er een verband is tussen de zaken is nog onduidelijk. Afgelopen week gingen in Kanaleneiland ook al auto's in vlammen op. Toen bleek uit onderzoek dat er sprake was van brandstichting.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.