Volop vrolijkheid bij Festival Oude Muziek

UTRECHT - Liefhebbers van muziek van de Middeleeuwen tot en met Mozart komen weer volop aan hun trekken tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht. De komende tien dagen zijn er meer dan 250 concerten.
Het thema is dit jaar Italiaans: La Serenissima, oftewel: de muzikale rijkdom van de Republiek Venetië. "Dat betekent een heel feestelijk programma", vertelt Juliette Dufornee van de organisatie. "Vivaldi zullen de meeste mensen wel kennen, maar bijvoorbeeld ook Galuppi en Cavalli, een van de eerste operacomponisten".
Ook voor wie niet heel erg ingevoerd is in de wereld van de klassieke muziek valt er heel wat te genieten, zegt Dufornee. "Op onze website kun je aangeven waar je voorkeur naar uitgaat. Wil je in een kerk muziek horen of in Tivoli Vredenburg, houd je meer van de menselijke stem of juist van instrumentaal, wil je een grote bezetting of juist niet. Daar komt automatisch een aanbeveling uit. Zo willen we de beginnende festivalbezoeker op weg helpen".
Er zijn ook tal van andere activiteiten zoals lezingen, rondleidingen en kinderworkshops. Het festival begint vrijdag en duurt nog tot en met zondag 4 september.

Voor ieder wat wils in het festivalprogramma

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.