Eis jaar cel voor drugdealers Overvecht

UTRECHT - Tegen drie Utrechtse mannen heeft het OM celstraffen geëist tot twaalf maanden voor drugsbezit, drugshandel en poging zware mishandeling van politiemensen. Justitie wil ook dat de verdachten bijna 50.000 euro criminele winst afhandig wordt gemaakt.
Justitie zegt dat de mannen van 24, 29 en 59 jaar actief waren in de Utrechtse wijk Overvecht en daar verantwoordelijk waren voor grote overlast. In 2013 werden ze betrapt op bezit van en handel in cocaïne en heroïne. Ze beschikten volgens de officier van justitie over onder meer verpakkingsmateriaal, een weegschaal en apparatuur om de drugs te versnijden.
Tijdens het onderzoek stuitten de politie op de drugs en contant geld. In de telefoons van de verdachten werden nummers van gebruikers gevonden. De kopers die zo werden opgespoord, verklaarden de cocaïne en heroïne van de mannen te hebben gekocht.

ZWARE MISHANDELING

De man van 24 wordt ook verdacht van poging zware mishandeling van agenten door vorig jaar oktober op hen in te rijden met een auto. Daarbij werden hun scooters wel geraakt maar wisten de agenten net op tijd weg te springen. Uiteindelijk wist een motoragent met getrokken pistool de verdachte aan te houden.
Op de zitting beriep de verdachte zich op zijn zwijgrecht waar het de aanklachten over drugs betrof. Over het inrijden op de agenten zei hij dat hij niet door had het om politie ging. Onzin, vond de officier. De agenten hadden namelijk hard 'politie' geroepen.

PROEFTIJD

Tegen de oudste verdachte, die zijn huis beschikbaar had gesteld voor het maken van de drugs, werd 180 dagen celstraf geëist waarvan 132 voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. De 28-jarige handelaar zou volgens justitie 180 dagen celstraf moeten krijgen waarvan 132 voorwaardelijk. Ook eiste justitie een taakstraf van 120 uur.
Tegen de verdachte die wilde inrijden op de agenten eiste de officier een celstraf van twaalf maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.