Spong overweegt stappen in moordzaak nichtje

PROVINCIE UTRECHT - Advocaat Gerard Spong overweegt een zaak te beginnen tegen de man die is vrijgesproken van moord op Spong's nichtje Vivica. Zij werd vier jaar geleden dood gevonden onderaan de trap van haar herenhuis in de Utrechtse Zeeheldenbuurt.
De hoogzwangere vrouw van 32 woonde daar samen met de 45-jarige Mark van D. Volgens het OM heeft hij haar vermoord, maar meerdere rechters kwamen tot vrijspraak. Spong zegt tegen het AD dat hij samen met de familie broedt op een civielrechtelijke zaak. Van D. zou veel hebben gelogen in de rechtbank en het idee is om hem daar op te pakken.
"U moet denken aan zoiets als in de O.J. Simpson-zaak. We willen hem daarin niet aanpakken voor moord, maar voor al zijn leugens in de rechtbank. Je hebt als verdachte het recht om te zwijgen, maar niet om te liegen. Dat is een onrechtmatige daad tegen de nabestaanden en we overwegen hem daarvoor aan te pakken. Het is bij mijn weten nog nooit gebeurd in Nederland, maar we denken dat het kan. Stelt u zich de positie van mijn broer eens voor: de man die in zijn ogen de moordenaar van zijn dochter is, loopt vrij rond. Hij blijft me vragen: wat kunnen we nog doen? Nou, dit."
Na het laatste oordeel van de Hoge Raad liet de familie van Vivica Spong al weten dat ze juridische stappen overwoog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.