Marco van Basten naar de FIFA

UTRECHT - Assistent-bondscoach Marco van Basten gaat weg bij het Nederlands elftal. De KNVB meldt dat de geboren en getogen Utrechter een baan aangeboden heeft gekregen bij wereldvoetbalbond FIFA.
Van Basten heeft de voetbalbond laten weten dat hij tot uiterlijk de laatste kwalificatiewedstrijd van dit jaar - Luxemburg uit - assistent blijft. Tenzij er voor die tijd een opvolger is gevonden. "De FIFA heeft mij benaderd om bij hen aan de slag te gaan", zegt Van Basten. "Zij staan aan de vooravond van vernieuwing en hervorming van het voetbal en willen daarbij gebruik maken van mijn ideeën en opvattingen over zaken als spelregels, regelgeving en programmering. Ik vind dat een eervolle uitnodiging."
Bondscoach Danny Blind ziet na Dick Advocaat nu ook zijn tweede assistent vertrekken. "Natuurlijk ben ik hier niet blij mee. Maar het is een functie die Marco op het lijf is geschreven. Ik gun hem deze mooie kans. Hij heeft in het verleden veel voor het voetbal betekend en kan via de FIFA van grote waarde zijn voor de toekomst van ons voetbal. Ik ken Marco voldoende om te weten dat hij zich 100% zal blijven inzetten voor Oranje."
Het Nederlands elftal is momenteel in Noordwijk in trainingskamp bijeen en speelt donderdag in Eindhoven een oefenduel met Griekenland en komt dinsdag 6 september in actie tegen Zweden, waar de kwalificatiereeks voor het WK in Rusland begint.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.