Vermoorde kat Lunetten gewurgd met usb-kabel

UTRECHT - De dode kat die vrijdag werd gevonden in de Utrechtse wijk Lunetten is gewurgd met een usb-kabel. Eigenaresse Esther de Vries hoopt dat de dader snel wordt gepakt.
"Hij was echt toegetakeld", zegt De Vries. "En dan was hij ook nog eens expres hier neergelegd. Zo van: kijk eens wat we met die kat hebben gedaan."
De anderhalf jaar oude Siamees Luuk werd vrijdag gevonden door buurtkinderen in de bosjes aan de Elzas. Hij bleek door geweld om het leven te zijn gebracht. Een getuige had in de voorgaande nacht stemmen op straat gehoord en een kat die aan het krijsen was.
De politie onderzoekt de zaak en benadrukt dat ze 'het erg hoog opnemen'. "Dit is echt geen normaal gedrag", zegt woordvoerder Leonie Bosselaar. "Er is echt bruut geweld gebruikt. Het is een beestje dat niemand kwaad doet. Als iemand tot zoiets in staat is, willen we graag weten: wat zit daar precies achter."
De politie roept getuigen op zich te melden. Baasje Esther hoopt nu dat de dader snel in het vizier komt. "Dit kan ook het begin zijn van iemand die engere dingen gaat doen."

"Onze lieve pluizebol is vermoord"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.