Babymisbruiker Vianen wil zelf ook tbs

VIANEN/UTRECHT - "Als u ooit weer op straat komt, doet u het zo weer", zei de aanklager vanmorgen tegen ontuchtverdachte Michel van L. De 43-jarige inwoner van Vianen had volgens justitie tussen 2005 en 2010 seks met meerdere jonge kinderen, waaronder baby's. Hij hoorde vanmorgen vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging eisen.
Van L. hield zich ook bezig met het maken en verspreiden van kinder- en dierenporno. De man legde vanmorgen een vrijwel volledige bekentenis af in de rechtbank. "Mijn cliënt legt zich neer bij tbs", sprak zijn advocaat. "Hij wil behandeling. Als u nodig vindt dat dat gebeurt, legt Michel zich daar bij neer."
De verdachte, die in de gevangenis op de afdeling voor zwakbegaafden verblijft, kreeg vanmorgen woedende blikken vanaf de publieke tribune, zag verslaggever Mark van der Wel. De inwoner van Vianen vergreep zich onder meer aan oppaskinderen van kennissen.

TIP

De politie kwam hem op het spoor na een tip uit Amerika van de FBI. De man gebruikte zijn eigen mailadres met volledige naam om foto's door te sturen waarop hij een baby misbruikte. In zijn profiel stond 'nothing is taboe'.
Op de vraag van de rechter waarom hij zich hiermee bezighield, zei de man vanmorgen: "Ik zag het een keer. Ik vond het mooi en toen werd het steeds meer." Van L. heeft er naar eigen zeggen nooit bij stilgestaan dat de kinderen misbruikt werden. "Het was een soort waas."

OPPASKIND

De man liet zich ook oraal bevredigen door een jong meisje waar hij op paste. "Ik weet niet waarom. Het wond me echt niet op", zei hij daarover. De man zou daarnaast met zijn hand in de onderbroek van een jongen hebben gezeten. Maar dit ontkende de inwoner van Vianen wel stellig. "Niet waar! Ik beken alles, waarom deze keer dan ontkennen?" Toch acht de officier ook dit bewezen omdat de man erover chatte. De advocaat van de man wil dat hij op dit punt wordt vrijgesproken.
Van L. deinsde nergens voor terug. Hij zou seks hebben gehad met een vrouw terwijl haar baby erbij was en werd misbruikt. Ook verrichtte hij SM-handelingen bij kinderen. De aanklager confronteerde hem met foto's van huilende slachtoffers.
Van L. kon er geen zinnig woord over zeggen. "Ja...eh... Heb nu tijd gehad na te denken. Eh...zou het nu niet meer doen", stamelde hij. "Privé is er niets gebeurd. Ik heb geen problemen gehad en kan er weinig over zeggen." Op de vraag of hij ook zijn eigen kind heeft misbruikt, zei Van L.: "Nee, is toch anders."

VERTROUWEN

Een huilende moeder kwam vanmorgen ook aan het woord in de rechtbank. "We vertrouwden hem 1000 procent. Mijn kinderen zagen hem als vader." Van L. begon daarop ook te huilen. "Het spijt me vreselijk wat ik die kinderen heb aangedaan", sprak hij.

TBS

Van L. heeft een blanco strafblad. Deskundigen beschrijven hem als een zwakbegaafde, hyperseksuele man met pedoseksuele trekken. Een gevaarlijke combinatie. Tbs is daarom de beste straf, oordelen de deskundigen. De verdachte hoopt zelf op tbs met voorwaarden omdat hij dan thuis kan slapen.
De advocaat van Van L. zei over zijn cliënt. "Hij heeft zonder in details te treden een eenzaam leven gehad. Hij kreeg begeleiding, maar niemand merkte dat het misging met hem."
Uitspraak over twee weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.