"Pedo Vianen niet snel op vrije voeten"

VIANEN - De kans dat Michel van L. snel weer vrij komt, is klein. Dat denkt het Openbaar Ministerie, dat woensdag vijf jaar cel en tbs tegen de man uit Vianen eiste.
Van L. zou tussen 2005 en 2010 seks met meerdere kinderen en baby's hebben gehad. In RTV Utrecht-programma U Vandaag vertelt hoofdofficier van justitie Jet Hoogendijk dat het zomaar zou kunnen dat zijn tbs-behandeling heel lang duurt.
"Meneer is zwakbegaafd en heeft een forse stoornis. Dat is niet zomaar te behandelen. Ik denk dat als hij dit opgelegd krijgt, de kans dat hij snel vrijkomt niet groot is."

OPPASKINDEREN

Van L. (43) vergreep zich aan oppaskinderen van kennissen. Ook maakte en verspreidde hij dieren- en kinderporno. De FBI ontdekte zijn misdaden op internet. Van L. heeft schuld bekend. Over twee weken doet de rechter uitspraak in
.

MEER MISBRUIKZAKEN

Dinsdag
ook al een vermeende pedofiel uit Veenendaal voor de rechter. De vele kindermisbruikzaken de laatste tijd doen de vraag rijzen of sprake is van een toename. "Nee", zegt Hoogendijk.
"Er is veel aandacht voor van politie en het OM. Het is niet zo dat er in Nederland een toename is, we zien gewoon heel veel meer."

Jet Hoogendijk in de studio van U Vandaag over de geruchtmakende zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.