Grote buitenbad Houten niet eerder open

HOUTEN - Een petitie om het buitenbad van zwembad de Wetering eerder te openen heeft het college van B en W in Houten niet over de streep getrokken. De politici willen eerst de aanbesteding voor een nieuwe exploitant afwachten. Die wordt eind 2017 verwacht.
Er kan buiten gezwommen worden door Houtenaren, maar dat recreatie- en peuterbad is veel te klein. Er ligt een wedstrijdbad, maar dat mag vanwege bezuinigingen niet meer gebruikt worden. De honderden ondertekenaars hoopten met de petitie de aanbesteding te versnellen, maar die hoop lijkt nu vervlogen.

DUUR

B en W zegt begrip te hebben voor de emoties en noemt het een lastige keuze. "Het bad is een dure voorziening die maar vier maanden per jaar open is en sterk weerafhankelijk is".
De gemeente stelt in een schriftelijke reactie dat er vijf jaar geleden bezuinigd moest worden. De sluiting van het buitenbad levert 60.000 euro per jaar op. En er moet nog twee ton extra bespaard worden op het zwembad.
Voor buiten zwemmen moeten Houtenaren voorlopig naar de zwembaden in Driebergen of Nieuwegein. Binnen zwemmen kan overigens wel in de Wetering in Houten.

Houtenaren beginnen petitie voor opening buitenbad De Wetering

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.