Cel geëist voor bedreigen psycholoog Altrecht

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft 120 dagen cel, waarvan 30 voorwaardelijk, geëist tegen een 22-jarige Utrechter voor het bedreigen van een hulpverlener van Altrecht. De man zou herhaaldelijk gedreigd hebben een psycholoog van de hulpinstelling te vermoorden. Ook wordt hij verdacht van vernielingen aan bezittingen van Altrecht, zoals de intercom.
Justitie wil dat de man na het uitzitten van zijn straf meewerkt aan psychiatrisch onderzoek. Volgens het OM heeft de Utrechter een stoornis "in het autismespectrum", maar is niet duidelijk wat hem precies mankeert. Dat zou komen doordat hij niet wil meewerken aan het stellen van een diagnose. Tegelijkertijd eist hij wel dat hij wordt opgenomen door Altrecht. Omdat dat niet gebeurde kreeg hij het met de psycholoog aan de stok en begonnen de bedreigingen.
Doordat er geen plek in een begeleide woonvorm beschikbaar is voor de verdachte, dreigt hij tussen de wal en het schip te vallen, bleek tijdens de zitting bij de Utrechtse rechtbank. De advocaat van de Utrechter vroeg vrijspraak voor de vernielingen, maar wil wel dat zijn cliënt wordt veroordeeld voor de bedreigingen. Met een veroordeling wordt de urgentie om een passende woonvorm voor hem te vinden groter, betoogde de advocaat.
De uitspraak is in principe over 14 dagen, maar de rechter heeft toegezegd indien mogelijk vervroegd uitspraak te doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.