Krakers Monnetlaan gaan deurtje verder

UTRECHT - De krakers die woensdag te horen kregen dat ze moeten vertrekken uit de flat in Kanaleneiland zijn een paar deuren verderop gaan wonen. Ze hebben een nieuwe flat gekraakt. De krakers zijn het niet eens met het nieuwbouwproject in Kanaleneiland.
Sinds april zijn acht woningen in de flat aan de Monnetlaan gekraakt. Afgelopen zomer diende al een kort geding over de zaak en woensdag besloot een rechter dat de krakers de acht woningen nu echt moeten verlaten.
De krakers geven gehoor aan de uitspraak maar hebben wel voorzorgsmaatregelen genomen. De andere woningen zijn dit weekend al gekraakt, zegt Rogier tegen FunX: "Dat we gisteren de uitspraak kregen kwam natuurlijk niet als donderslag bij heldere hemel. Die was al aangekondigd. Dan zorg je natuurlijk dat je een beetje voorbereid bent op dit soort dingen."
Volgens de krakers heeft de politie alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat de andere panden niet ook zouden worden gekraakt. "In dit geval hoopten ze dat we de deuren niet open zouden krijgen, omdat er stalen platen voor waren gezet. Dat is een beetje tegengevallen denk ik", grinnikt Rogier.
De krakers zeggen met hun actie te protesteren tegen het nieuwbouwproject in Kanaleneiland. In de wijk verdwijnen 1100 sociale huurwoningen en er komen duurdere woningen voor in de plaats. De krakers noemen dat stadsvernieling en stellen dat er sprake is van een racistisch beleid omdat arme veelal allochtone bewoners zo de wijk uit zouden worden gejaagd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.