FC Utrecht bekert in slotfase langs FC Twente

UTRECHT - FC Utrecht heeft de tweede ronde van de KNVB Beker bereikt. De spitsen Sebastien Haller en Richairo Zivkovic schoten de bekerfinalist van vorig seizoen in de slotfase naar een 3-1 overwinning bij FC Twente. Het is de eerste seizoenszege voor de ploeg van Erik ten Hag.
17' Richairo Zivkovic (0-1)
54' Enes Ünal (1-1)
88' Sebastien Haller (1-2)
93' Richairo Zivkovic (1-3)

ZIVKOVIC

FC Twente begon de wedstrijd beter, maar de Utrechters herpakten zich en verzilverden een sterke fase met de openingsgoal. Nacer Barazite werd tussen de linies aangespeeld, waarna zijn afstandsschot via de voeten van Richairo Zivkovic in het doel belandde. De Tukkers kregen nog enkele kansen, maar doelman Robbin Ruiter hield zijn doel schoon in de eerste helft. Aan de andere kant verzuimde Sebastien Haller de voorsprong uit te breiden.

GELIJK

In het tweede bedrijf zette FC Twente aan en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Een vrije trap viel voor de voeten van Enes Ünal, die koelbloedig raak schoot. FC Utrecht had geen antwoord en creëerde weinig voor het Twentse doel. Het laatste kwartier nam de ploeg van Ten Hag het commando over. Een scrimmage zorgde bijna voor een nieuwe Utrechtse voorsprong, maar de thuisploeg wist een tegentreffer te voorkomen.

SLOTFASE

Twee minuten voor tijd was het FC Utrecht dat aan het langste eind trok. Een snelle inworp van Troupée kwam terecht bij Haller, die versnelde en de bal kiezelhard in het dak van het doel schoot. FC Twente zette nog aan en stuurde in de blessuretijd de keeper mee naar voren. De Tukkers verloren de bal, waarna Conboy de razendsnelle Zivkovic wegstuurde. De spits faalde niet en bepaalde de eindstand op 3-1.