Eerste driepunter voor FC Utrecht

© RTV Utrecht / Linda Koppejan
UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag eindelijk de eerste drie punten van het seizoen gepakt. De ploeg van Erik ten Hag vloog uit de startblokken tegen Sparta in eigen huis. In de derde minuut was het al raak, Zivkovic schoot de bal achter Sparta-doelman Kortsmit.
In de tweede helft had Utrecht het lastiger met de bezoekers. Enkele hachelijke situaties voor het doel van Robbin Ruiter werden de FC niet fataal. In de tegenaanval werd Utrecht nog wel gevaarlijk via Haller en Zivkovic.
Nacer Barazite maakte aan alle onzekerheid een einde door op prachtige wijze de 2-0 binnen te schieten. De overwinning van Utrecht kwam daarna niet meer in gevaar
3' Richairo Zivkovic [1-0]
79' Nacer Barazite [2-0]
FC Utrecht heeft door de overwinning zes punten uit zeven wedstrijden en bezet de dertiende plaats.

Zivkovic: "Heerlijk om ze voor je te horen zingen."
Barazite over zijn goal "Actie ging terug naar het voetbalpleintje."
"We hebben nu een vertrekpunt," zegt Erik ten Hag.