Burgemeester Doornenbal aan de slag in Renswoude

RENSWOUDE/LOPIK - Renswoude heeft vanaf dinsdag officieel een nieuwe burgemeester. CDA-politica Petra Doornenbal is na haar beëdiging de eerste vrouwelijke burgemeester van de kleinste gemeente van onze provincie. De benoeming vindt plaats tijdens een speciale raadsvergadering.
Doornenbal is geen onbekende in de provincie Utrecht. Ze was jarenlang fractievoorzitter voor haar partij in de Staten en woont al haar hele leven in Lopik. Ze moet daarom ook verhuizen."Ik ga voorlopig in m'n eentje in een appartementje in Renswoude wonen, omdat we ons eigen huis nog moeten verkopen. Bovendien wachten we het eindexamenjaar van m'n zoon even af."

MISSEN

Doornenbal is niet bang dat ze de Lopikers helemaal moet gaan missen. "Ik ben geboren en getogen in Lopik. Renswoude ligt natuurlijk aan de andere kant van de provincie en niet aan de andere kant van het land. Vrienden en familie kunnen we dus gemakkelijk blijven opzoeken."
De CDA'er kijkt uit naar haar nieuwe werk in Renswoude. "De mensen spreken me erg aan. Ze zijn betrokken, wat je bijvoorbeeld zag in het verzet tegen de dreigende herindeling. Het zijn mensen die een beetje eigenwijs zijn, maar dat ben ik misschien zelf ook wel. Misschien spreekt me dat juist ook wel aan. Maar het is vooral de saamhorigheid en de cultuur. Dat ons kent ons lijkt wel op het Lopikse."

KLIK

Doornenbal heeft zin in het contact met de lokale politici van Renswoude. "De raadsleden waren op bezoek bij ons
ik hoorde dat ik burgemeester werd. Dat was heel gezellig. En tijdens m'n sollicitatiegesprek heb ik een aantal van hen ook gesproken en het klikt."
Op de burgemeestersvacature in Renswoude reageerden eerder dit jaar 57 mensen. Het ging daarbij om 42 mannen en 15 vrouwen.

"Renswoudenaren zijn een beetje eigenwijs, maar dat ben ik misschien zelf ook wel."
De burgemeester kijkt uit naar haar nieuwe werk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.