Omwonenden spoor Soest zijn herrie beu

SOEST - Omwonenden van het spoor in Soest hebben zich verenigd in een actiegroep. Ze zijn de geluidsoverlast van de nieuwe dubbeldekkers meer dan zat.
De zwaardere dubbeldektreinen maken volgens buurtbewoners veel meer lawaai dan de sprinters op het traject. Bij eigen metingen kwam de herrie uit tussen de 80- en 110 decibel, dat zit zo ongeveer tussen het geluid van een wekker en een kettingzaag in. De omwonenden hebben filmpjes op YouTube geplaatst om het verschil in lawaai te laten horen. "Een gesprek op m'n balkon is niet mogelijk. Dat is heel jammer", zegt één van de omwonenden.
De ongeveer 75 buurtbewoners hebben zich verenigd in de actiegroep Spoorverdovend Soest. Ze hebben meerdere malen geklaagd bij Prorail en NS, maar vonden daar tot nog toe weinig gehoor. Daarom zijn ze nu naar de gemeente Soest gestapt, in de hoop dat de gemeente actie kan ondernemen.

NIET CHIQUE

ProRail en NS zeggen al lange tijd in gesprek te zijn met bewoners en de gemeente om het op te lossen. Ze vinden het niet chique dat inwoners nu naar de media stappen.
Maar de gemeente Soest gaat het ook niet snel genoeg. De gemeente heeft laten weten dat ze opnieuw het gesprek aangaat met de spoorbedrijven
Afgelopen weekend werden op het traject de bielzen en de rails nog vervangen. Volgens een woordvoerder van Prorail hadden de werkzaamheden niets te maken met de geluidsoverlast. Het spoor was sowieso aan vervanging toe.

Omwonende: "Gesprek is niet mogelijk"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.