Fazantenkamp vecht voor speeltoestellen

MAARSSENBROEK - Bewoners van Fazantenkamp in Maarssenbroek voelen zich in de maling genomen nu geliefde speeltoestellen in de wijk dinsdagmorgen opnieuw bijna zijn verwijderd.
De gemeente wilde de schommel en glijbaan in augustus al weghalen omdat ze niet veilig zouden zijn, maar na protesten mochten ze blijven staan. Dinsdagmorgen kwam er toch weer een bedrijf om ze te slopen, hoewel de wethouder de avond ervoor nog had toegezegd dat er zonder overleg niets zou worden weggehaald.
Een brandweerpaal werd meegenomen, maar bewoners konden voorkomen dat de rest van het speeltoestel werd afgebroken. Een van hen zou zelfs op de glijbaan zijn gaan zitten.
"In de speeltuin spelen dagelijks tien tot vijftien kinderen. Waarom haal je dan in godsnaam zo'n toestel weg?", zegt een woedende bewoner. Een nieuw speeltoestel laat zeker een jaar op zich wachten. Je gaat toch ook niet een oude bank wegdoen en een jaar lang op de grond zitten. Dat kan toch niet?"
Raadslid Frank van Liempdt is ook boos. Volgens hem komt wethouder Vital van der Horst zijn belofte niet na. Het speeltoestel zou pas weggehaald worden als er een nieuwe beschikbaar was.
"Echt ongelofelijk. Maandagavond bij de wijktafel beloofde hij dat er zeker niks weg zou worden weggehaald zonder overleg. Elf uur later staat een aannemer hier dat ding weg te halen. Het is een grove schande wat de wethouder hier presteert. Ik snap dat de inwoners het vertrouwen in de politiek aan het verliezen zijn."
De gemeente Stichtse Vecht zegt het te betreuren dat het speeltoestel is weggenomen. Wethouder Van der Horst heeft omwonenden inmiddels zijn excuses aangeboden. Hij laat in een reactie weten dat hij met de buurt in gesprek wil over de toekomst van de speeltuin. Ook zou de aannemer hebben aangeboden om het speeltoestel samen met de buurt op te knappen, zodat het nog een tijdje mee kan.

"Het is een schande"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.