Ook De Kock weg bij KNVB

UTRECHT - Johan de Kock treedt af als lid van de raad van commissarissen (rvc) van de sectie betaald voetbal van de KNVB. Eerder vertrokken voorzitter Johan Lokhorst en Ger Vermeulen al. De Kock neemt zijn besluit omdat een meerderheid van de eredivisieclubs twee weken terug het vertrouwen in de raad van commissarissen opzegde.
De rvc bestaat nu nog uit Simon Kelder (toezichthouder namens de Jupiler League) en Henk Kivits (toezichthouder namens de eredivisie). Zij blijven nog aan tot de eerstvolgende algemene vergadering betaald voetbal (AVBV).

MACHTSSTRIJD

De Kock zou dat eerst ook doen, maar komt daar nu op terug. "De interne en externe machtsstrijd, de aanhoudende druk en de daarbij gepaard gaande discussies, die op geen enkele wijze voetbal gerelateerd zijn, hebben mij deze beslissing doen nemen", zo zei hij dinsdag. "In mijn zeventienjarige loopbaan als betaald voetballer ben ik zelden voortijdig gewisseld, dit voelt als een verlies." De Kock is onder meer oud-speler van FC Utrecht en oud-coach van Spakenburg.
Nu drie van de vijf rvc-leden weg zijn, heeft het bestuur betaald voetbal besloten een buitengewone algemene vergadering uit te schrijven op donderdag 13 oktober in Zeist. Het bestuur betaald voetbal wil dat de vrijgekomen posities in de raad van commissarissen zo snel mogelijk worden ingevuld.
KNVB-voorzitter Michael van Praag was vorige week nog uit op het vertrek van de voltallige rvc omdat die slecht communiceert met hem en met de clubs. De sectie betaald voetbal van de KNVB staat onder druk door de slechte resultaten van het Nederlands elftal en diverse omstreden benoemingen.

JORRITSMA

De KNVB maakte dinsdag ook nog officieel bekend dat Hans Jorritsma toch de WK-kwalificatiecampagne mag afmaken als teammanager van het Nederlands elftal. De verbintenis van Jorritsma loopt nu door tot 1 december 2017.
Hij zou aanvankelijk eind van dit jaar vertrekken bij de KNVB. Bondscoach Danny Blind en de spelersgroep van Oranje wilden echter graag het kwalificatietraject van het WK voetbal in 2018 in Rusland met de 67-jarige manager voltooien. Na diverse gesprekken tussen Jorritsma en Blind is ervoor gekozen om het contract van de voormalige hockeycoach toch te verlengen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.