Man in de boeien na beledigen agent

MAARSSEN - De Politie Stichtse Vecht heeft woensdag een 43-jarige man aangehouden in Maarssen wegens het beledigen van agenten. De man werd daarvoor met zijn busje aan de kant gezet, omdat hij voldeed aan het kledingsignalement van een andere verdachte. De man pikte dat niet en schold de agenten onder meer uit voor 'mafkees'.
De politie keek in de omgeving van de Europalaan uit naar een man van 60 jaar, met opgeschoren haar en een blauw t-shirt. De man die werd aangehouden voldeed deels aan dat signalement, maar bleek alleen bijna twintig jaar jonger. Toen de agent hem uitlegde waarom hij was aangehouden, werd de man al snel vervelend, schrijft de agent op Facebook.
Na meerdere waarschuwingen is de man aangehouden wegens belediging, maar daarvan koelde hij niet af, schrijft de agent. "Terwijl de man handboeien droeg en tegen zijn bus stond, bleef hij ons uitschelden. Ook vond hij het nodig om ons K@nkerl#*r te noemen toen hij zijn gordel omkreeg in de politie-auto."
De agent verbaast er zich op Facebook vooral over dat een "volwassen man uit het niets een agent begint te beledigen." "Tot op heden weten we nog steeds niet waarom hij ons niet aardig vond, want op het bureau wilde hij helemaal niets verklaren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.