Ouderen herontdekken Oudewater met 3D-bril

OUDEWATER - Mensen die slecht ter been zijn willen er ook wel eens uit, maar dat is niet altijd mogelijk. Het bedrijf VRSPACE heeft daar wat op bedacht: een speciale 3D-bril waarmee je virtueel de wereld kan ontdekken.
Ouderen van woon- en zorgcentrum De Wulverhorst in Oudewater mochten de bril als eerste uitproberen. "Je ziet gelijk alles weer, het is hartstikke mooi. Ik kan zelf niet naar de stad maar op deze manier kan het wél. Ik vind het heel leuk", zegt de 88-jarige mevrouw van der Klis. Ze maakte virtueel een bezoekje aan de binnenstad van Oudewater.
VRSPACE maakt gebruik van virtual reality, een techniek die al een tijd bestaat, maar de laatste jaren steeds geavanceerder is geworden. Eerst worden er digitale opnames gemaakt die je vervolgens in 3D kunt kijken. Wie op een hometrainer meetrapt gaat op het beeld ook vooruit.
"Wat onze VR-fietsritten zo bijzonder maakt is dat we stereoscopische 3D-beelden helemaal om je heen projecteren", legt Darius Heydarpour van VRSPACE uit. "Je hebt echt het gevoel dat je er bij bent. Je kan omhoog kijken of stoppen om in een etalage te kijken."
Binnenkort kun je met de bril ook fietsen in wereldsteden als Rome, Parijs en Utrecht.

Ouderen herontdekken Oudewater met 3D-bril

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.