Domtoren in ander licht tijdens Sint Maarten

UTRECHT - In de Domtoren moet op 11 november net als in 1516 een grote lantaarn worden gehangen om het Sint-Maartensfeest meer luister bij te zetten. Daarvoor pleiten de VVD en het CDA. Wethouder Geldof ziet een lantaarn niet helemaal zitten, maar kwam met een alternatief.
VVD-raadslid André van Schie wees het college op de site Bouwdomtoren.nl waar te lezen is dat 500 jaar geleden een grote lantaarn met dertig kaarsen in de Domtoren werd gehesen tijdens het Sint Maartensfeest .
Wethouder Geldof vroeg zich af of het effect van zo'n lantaarn wel zo groot zal zijn. "Een donkere nacht in 1516 zal niet helemaal vergelijkbaar zijn met een nacht in 2016.", zei hij. Ook is niet duidelijk of de constructie zo'n zware lantaarn wel kan dragen.
Geldof vindt het wel een sympathiek idee om de Domtoren in een ander licht te zetten tijdens het feest van Sint Maarten, de beschermheilige van de stad. Hij gaat daarom in gesprek met Trajectum Lumen, die gaat over de lichtkunst in de stad. Geldof hoopt dat iets gedaan kan worden met de huidige lichtinstallaties in en bij de Dom.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.