Wijkse snackfabrikant Royaan deels overgenomen

WIJK BIJ DUURSTEDE - Krokettenmaker Van Geloven, bekend van het merk Mora, koopt de snacklabels Van Dobben en Kwekkeboom van branchegenoot Royaan uit Wijk bij Duurstede. Ook de horecamerken Laan, Willie Dokter en KB zullen overgaan van het Wijkse bedrijf naar Tilburg. Met de overname gaan ook 110 medewerkers over.
Bij de overname horen ook drie fabrieken in Oostzaan, Wijk bij Duurstede en Beuningen, waar de 110 betrokken personeelsleden werken. Geloven-directeur Peter Doodeman zegt dat die bij een bedrijf terechtkomen "dat gewend is om te innoveren en groeien en blij is met de fabrieken en de medewerkers die daarbij horen."
Een deel van de Royaanmedewerkers werkt ook voor merken die niet zijn overgenomen. De komende maanden wordt duidelijk hoe de plannen vorm krijgen en waar die medewerkers terechtkomen. De exacte plannen voor de fabrieken worden nu uitgewerkt, zegt Doodeman.

OVENSNACKS

Buitenfood, de huidige eigenaar van Royaan, verkoopt de aandelen in Royaan om zich te concentreren op de Kwekkeboom Oven-tak. Dat onderdeel is in 2014 al losgekoppeld en ondergebracht in dochteronderneming NewForrest. Ook de Buitenhuis-minisnacks blijven achter in deze onderneming, die ook is gevestigd in Wijk bij Duurstede.
Van Doodeman ziet Van Dobben en Kwekkeboom als goede aanvulling op zijn eigen snackassortiment. In Kwekkeboom Oven had hij geen interesse. Volgens Doodeman heeft zijn bedrijf in Mora Oven al een goed label voor ovenhapjes.

CANADA

Enkele jaren terug was al eens sprake van een samengaan van Van Geloven en Royaan. De voorgenomen fusie ketste echter in 2012 af. Van Geloven, waar nu zo'n 950 mensen werken, kwam begin dit jaar in handen van de Canadese patatfabrikant McCain.
De partijen verwachten tot het einde van het jaar nodig te hebben om de deal af te ronden. Er worden geen financiële details naar buiten gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.