Stedin dicht gaslek Bunnik; gevaar geweken

BUNNIK - Het gaslek in Bunnik, waarvoor vanmorgen groot alarm werd gegeven, is gedicht. Dat zegt Stedin. Omdat veel gas in het riool was gestroomd, moesten ongeveer zestig woningen worden ontruimd, waaronder een verzorgingstehuis. De bewoners kunnen weer naar huis.
De evacués konden naar bibliotheek De Kersentuin. Daar hebben volgens verslaggever Marc van Rossum maar enkele mensen gebruik van gemaakt. Tussen het verzorgingstehuis en De Kersentuin reden busjes.
De melding van een sterke gaslucht kwam vlak na 11.00 uur binnen. De eerste brandweermensen die ter plaatse kwamen maten een hoge concentratie gas in het riool. Daarop werd groot alarm gegeven en werden hulpdiensten massaal naar het dorp gedirigeerd.
De Provincialeweg is de doorgaande weg in het dorp. Die was afgezet ter hoogte van De Gaarde. Daarom was Bunnik tot 14.00 uur slecht bereikbaar.
Burgemeester Hans Martijn Ostendorp was vrijdagmorgen om privéomstandigheden niet in het dorp, maar is direct na de melding naar Bunnik teruggekeerd. Hij bedankte via Twitter alle hulpverleners voor hun inzet.

Verslaggever Marc van Rossum in Bunnik
Tientallen woningen ontruimd wegens gaslek Bunnik

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.