Amersfoorters al gewend aan gesloten ov-poortjes

AMERSFOORT - Treinreizigers en passanten op station Amersfoort leken maandagochtend goed voorbereid op de sluiting van de ov-poortjes. Dat concludeerde verslaggever Richard Grootbod in het radioprogramma Utrecht is Wakker. Hij nam tijdens de ochtendspits poolshoogte in Amersfoort, omdat het station voor het eerst alleen met een ov-chipcard toegankelijk was.
Volgens Grootbod leek het alsof de reizigers vooraf goed waren geïnformeerd. "Er staan grote plaquettes die reizigers informeren over de sluiting. Daar staat op dat als ze hun kaart niet bij zich hebben, ze er niet in komen. Reizigers vertelden me vanochtend ook dat ze van te voren goed op de hoogte waren gesteld."

ZWARTRIJDERS

De poortjes zijn dicht gegaan, omdat daarmee
geweerd kunnen worden. Veel reizigers juichten dat maandagochtend toe. "Ik vind het uitstekend en ik heb er geen problemen mee. Ik denk namelijk wel dat je zo ongenode gasten buiten het station houdt", stelde een van hen.
Ook de NS denkt dat de meeste reizigers goed voorbereid waren op de sluiting van de ov-poortjes, zei woordvoerder Carola Belderbos op Radio M Utrecht. "Mijn indruk is dat mensen er al best aan gewend zijn. Ze hebben de afgelopen tijd natuurlijk ook al in- en uitgecheckt via de poortjes, omdat de kaartlezers al gebruikt werden. De poortjes zelf stonden alleen toen nog wel open."

PASSANTENPAS

Station Amersfoort wordt trouwens niet alleen door treinreizigers gebruikt. Ook bezoekers van het
op perron 4/5 en passanten die van de ene kant naar de andere kant van station willen komen er. Voor hen is er een speciale bezoekerspas in gebruik genomen.
De sluiting van maandag, en ook dinsdag, is nog een proef. Als alles goed blijft gaan, gaan de poortjes eind deze maand definitief dicht.

Verslaggever Richard Grootbod test de ov-poortjes in Utrecht is Wakker (I)
Verslaggever Richard Grootbod test de ov-poortjes in Utrecht is Wakker (II)
Poortjes dicht op Amersfoort CS

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.