Utrechtse aftrap campagne 'Nederland Onbeperkt'

UTRECHT - Mensen met een beperking moeten even veel kansen krijgen als mensen zonder een beperking. Dat is de boodschap van de campagne Nederland Onbeperkt, die vandaag van start gaat op de Stadhuisbrug in Utrecht.
Gedurende de dag schrijven dertig mensen met een beperking op hele grote kaarten hoe zij een onbeperkt Nederland graag zien. Ook ex-politica Femke Halsema en rolstoeltennisster Esther Vergeer uit Woerden schrijven hun boodschap op.
"Een onbeperkt Nederland is een samenleving waarin het vanzelfsprekend is dat er mensen met een beperking zijn en dat ze mee kunnen doen", zegt Vergeer. "Veel mensen met een beperking kunnen hun gang gaan, maar er zijn genoeg dingen die nog gedaan moeten worden." Als voorbeeld noemt ze accommodaties die nog niet rolstoeltoegankelijk zijn.
De campagne is ook bedoeld om te laten zien hoe ver Nederland nu al is gekomen. "We willen de goede voorbeelden vandaag ook benadrukken, zodat deze stimulerend kunnen werken voor anderen. Het zijn vaak mooie verhalen waar mensen voor hebben geknokt."

Rolstoeltennisster Esther Vergeer over de campagne
"Nederland moet in toekomst toegankelijk zijn voor iedereen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.