Winst in jubileumwedstrijd voor FC Utrecht

UTRECHT - FC Utrecht heeft in de 1000ste wedstrijd in stadion Galgenwaard drie punten gepakt. Tegen Go Ahead Eagles werd het 3-0. Voor Utrecht was het de tweede overwinning in eigen huis.

OPENINGSFASE

Na een lastige openningsfase waarin de bezoekers uit Deventer brutaal een aantal keer het doel van Robbin Ruiter onder vuur namen belandde de wedstrijd in een impasse. Vlak voor rust werkte Giovanni Troupée in de rebound, via zijn knie, de 1-0 binnen.

ZIVKOVIC

Aan het begin van de tweede helft werd Richairo Zivkovic de diepte ingestuurd. Zijn inzet trof de lat, maar de goed meegelopen Rico Strieder wist de bal alsnog in het doel te schieten. Go Ahead drong na de 2-0 wel aan en gaf zodoende ruimte weg aan Utrecht. Vanaf eigen helft stuurde Haller Zivkovic de diepte in. De spits rondde beheerst af en scoorde zo de 3-0.
1-0 41' Giovanni Troupée
2-0 52' Rico Strieder
3-0 65' Richairo Zivkovic
Na negen wedstrijden heeft FC Utrecht 9 punten. We vinden de ploeg van Erik ten Hag terug op een voorlopige elfde plaats.

Erik ten Hag: "Dan zijn Haller, Zivkovic en Barazite niet te stoppen."
Zivkovic over de 3-0: "Niet zolang wachten als in Amsterdam."
Giovanni Troupée: "Op dit moment word ik niet zo snel zenuwachtig."