BASF: veiligheid in De Meern niet in het geding

UTRECHT - De veiligheid bij BASF in De Meern is niet in het geding. De situatie bij de vestiging is niet te vergelijken met die in Duitsland, waar een ongeluk maandag twee levens eiste. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen RTV Utrecht.
In een eerste reactie had het chemieconcern de omstandigheden van de explosie in Duitsland nog te onduidelijk genoemd om iets te kunnen zeggen over de risico's in Utrecht. Nu daar meer over bekend is, trekt het bedrijf de conclusie dat vergelijkingen op geen enkele manier op hun plaats zijn.
Het PvdA-raadslid Isik heeft op Twitter al zijn zorgen uitgesproken over het ongeluk. Hij heeft al langer grote moeite met de fabriek in De Meern én wil dat daar naar aanleiding van de explosie in Duitsland extra controles komen.

LUDWIGSHAFEN

Het ongeluk in de stad Ludwigshafen gebeurde tijdens werkzaamheden aan het netwerk van pijpleidingen, waar grondstoffen doorheen worden gepompt van schepen naar de productieplaatsen in de fabriek.
Naar twee vermiste medewerkers wordt nog gezocht. Zes mensen raakten zwaargewond. Luchtmetingen hebben uitgewezen dat er geen gevaar voor de volksgezondheid bestaat. Welke stoffen precies zijn vrijgekomen, is nog onduidelijk, evenals de oorzaak van het ongeluk. Er zijn voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat er vervuild water de Rijn in stroomt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.