GroenLinks: 130 km/u op A28 is verkiezingspraatje

DE BILT - Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) is teleurgesteld in minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu vanwege het plan om de maximumsnelheid te verhogen op de A28 naar 130 kilometer per uur.
Meerdere Utrechtse gemeenten zijn tegen het plan om de snelheid te verhogen en hebben daarom een brief naar de minister gestuurd. Volgens Van Tongeren probeert Schultz zich met de verhoging geliefd te maken voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar.
"De minister heeft vele foto's waar zij trots naast bordjes staat met 130 kilometer erop en dat alleen maar voor een klein beetje tijdswinst", zegt van Tongeren. "Dat kan alleen maar een verkiezingsbelofte van de VVD zijn om automobilisten te plezieren en zo hopelijk ook meer kiezers naar de VVD te krijgen."
De GroenLinks-politica vindt het heel terecht dat Utrechtse gemeenten klagen over de maatregel van de minister. Over twee weken, tijdens de begrotingsbehandeling van Infrastructuur, zal zij daarom de minister aan de tand voelen over de kwestie.
"Ik ga een pleidooi houden dat mensen in Nederland schone lucht kunnen inademen. In drukke delen van een stadscentrum moeten gemeenten kunnen besluiten dat 30 kilometer de maximale snelweg is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.