VIDEO-UPDATE: Haller schiet FC Utrecht laat langs tien man Willem II

UTRECHT - FC Utrecht heeft het uitduel bij Willem II ternauwernood gewonnen. De Utrechters speelden ruim een uur met een man meer en wisten pas in blessuretijd de ban te breken. Topscorer Sébastien Haller was de gevierde man met zijn late doelpunt: 1-0.
Door de overwinning klimt de ploeg van Erik ten Hag naar een voorlopige achtste plek in de eredivisie, met 12 punten uit tien duels.
91' Sébastien Haller [0-1]
Bijz.
31' Fran Sol (Willem II) krijgt direct rood

ROOD

Twee harde overtredingen kenmerkten de eerste helft. FC Utrecht-middenvelder Rico Strieder kreeg na een zware overtreding geel van scheidsrechter Wiedemeijder. Even na het half uur was Willem II-spits Fran Sol minder fortuinlijk. Hij werd met rood van het veld gestuurd nadat hij een schop uitdeelde aan Nacer Barazite. Veel grote kansen waren er niet, waardoor er bij rust 0-0 op het scorebord stond.

HALLER

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde: Willem II stelde zich vlak voor het doel op en liet het initiatief aan Utrecht. De FC wist weinig te creëren, buiten enkele mogelijkheden van Zivkovic en schoten van afstand. De Tilburgers kwamen sporadisch aan aanvallen toe, maar waren verdedigend goed opgewassen tegen het Utrechtse offensief. Tot in de blessuretijd een lange bal bij Haller belandde. De Franse spits tikte met gestrekt been de bal over Lamprou en kopte in extremis Utrecht naar de drie punten.

Erik ten Hag: "Ik was niet zeker van de zege"
Van der Maarel: "Het is ook een psychologisch spel"
Van der Meer: "We scoren echt véél te laat"