Barazite schenkt FC Utrecht de overwinning

UTRECHT - FC Utrecht heeft woensdag de achtste finale van de KNVB Beker bereikt. In de eigen Galgenwaard werd FC Groningen met een 1-0 nederlaag naar huis gestuurd. Nacer Barazite was in de blessuretijd de gevierde man.

HOUTWERK

Utrecht creëerde veel kansen in de eerste helft. Toch waren het de bezoekers die de eerste grote kans kregen. Hans Hateboer was na een half uur spelen dicht bij de openingstreffer. De verdediger van FC Groningen kopte de bal uit een corner op de lat. Niet veel later volgde het antwoord van Utrecht. Haller schoot de bal van buiten de zestien meter op de paal.

BARAZITE

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. De ploeg van Erik ten Hag kreeg een aantal kansen, en Groningen beperkte zich grotendeels tot verdedigen. Tot in de blessuretijd Nacer Barazite de ban brak. Uit een hoekschop van Yassin Ayoub kopte Barazite Utrecht naar de volgende ronde.
De loting voor de achtste finale vindt donderdagavond plaats. Zondag speelt Utrecht weer in de Galgenwaard. Nummer twaalf van de competitie, NEC, komt dan op bezoek.

Erik ten Hag:"We zijn vertrokken"
Nacer Barazite over de beker:"Het leeft"
Willem Janssen:"De beste motivatie is revanche"