Hersenonderzoek verdachte moord Overvecht

UTRECHT - De man die wordt verdacht van de moord op de 41-jarige Anjana Nagessar uit Utrecht moet een hersenonderzoek ondergaan omdat hij ooit in coma heeft gelegen en mogelijk hersenletsel heeft. Een psychiater en een psycholoog die de Utrechter hebben onderzocht kwamen maandag met het uitzonderlijke verzoek. De rechtbank stemde ermee in.
De 64-jarige Utrechter heeft bekend dat hij op 23 juni dit jaar zijn partner om het leven heeft gebracht in hun flat aan de Klipspringerdreef in Overvecht. Dat deed hij waarschijnlijk met een vleesbijl.
Volgens de advocaat zag de woonkamer er na het delict afschuwelijk uit. De man heeft meerdere keren op de vrouw ingehakt. Ze had verwondingen in haar in nek, hals, gezicht, hoofd en armen. De man werd aangehouden in de flat.

VERWARDE INDRUK

Maandag moest de verdachte tijdens een pro-formazitting voor de rechter verschijnen. Daar maakte hij een verwarde indruk. Toen hij de rechtszaal inkwam maakte hij direct rechtsomkeert bij het zien van de camera van RTV Utrecht. Hij weigerde terug te komen. Toen de rechters op het punt stonden de zaak zonder hem aan te vangen verscheen hij ineens wel.

COMA

Volgens zijn advocaat heeft de verdachte vroeger in Suriname geruime tijd in coma gelegen. De man zegt dat hij daardoor hersenletsel heeft opgelopen. De rechtbank wil nu dat hij daarop onderzocht wordt.
De inhoudelijke behandeling kan pas beginnen als neurologen en deskundigen naar de man hebben gekeken in het Pieter Baan Centrum. Vermoedelijk is dat op zijn vroegst april volgend jaar.

De advocaat van de verdachte

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.