Duizend Utrechtse scholieren duiken de techniek in

UTRECHT - Op het Utrechtse industrieterrein Lage Weide is maandag de Week van de Techniek begonnen. Tijdens deze themaweek krijgen vmbo-scholieren uit het eerste en tweede jaar een inkijkje bij technische beroepen.
Aan het project doen ongeveer 1000 Utrechtse scholieren mee. Het Globe College had de eer de week maandag te openen. De kinderen gingen enthousiast aan de slag. "Het is leuk om hier creatief bezig te zijn en alles gewoon te kunnen proberen," zegt eerstejaars Justin.
De leerlingen deden in de industrieloods op Lage Weide mee aan zes workshops over onder meer metaalbewerking, waterleidinginstallaties en drones. Initiatiefnemer Wim Bos had bewust voor deze verschillende workshops gekozen. "We willen de leerlingen zoveel mogelijk verschillende technische beroepen laten zien. Het is belangrijk dat ze zien wat er tegenwoordig allemaal kan om hun keuze bewust te maken."
Deze week zijn er elke dag scholieren aan het werk op het industrieterrein. Bos heeft er vertrouwen in dat het een succesvolle week wordt. "Als ik zie met hoeveel enthousiasme de kinderen hier aan de slag gaan. Als dat zo blijft de rest van de week, dan is deze week absoluut geslaagd."

"Het is belangrijk om een bewuste keuze te maken"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.