Utrechts restaurant met afgedankte AH-producten half december open

UTRECHT - In de Utrechtse wijk Lombok opent binnenkort een restaurant dat kookt met onverkochte producten van onder meer de Albert Heijn. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld brood dat een dag oud is of groente die consumenten niet mooi genoeg vinden. Het restaurant Instock wil een statement maken tegen voedselverspilling.
Volgens de zaak wordt eten verbrast door zowel producenten, horeca als consumenten. "Maar ook supermarkten dragen bij aan verspilling van bruikbaar eten. Dit gebeurt vaak vanwege inschattingsfouten of omdat de supermarkt haar kwaliteitseisen hoog wil houden. Consumenten laten die kleine courgette of brood van een dag oud vaak links liggen," schrijft de zaak op haar site.
De koks van het restaurant halen onverkochte producten op bij Albert Heijns in de buurt en ook bij andere producten. "Denk hierbij aan groente en fruit met een schoonheidsfoutje, brood van een dag oud of vlees en vis simpelweg omdat er een overschot is."
Het restaurant opent half december de deuren in het Jaffa-pand aan de Vleutenseweg. Instock heeft al vestigingen in Amsterdam en Den Haag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.