Monster van Leersum komt niet onder dwangsom uit

LEERSUM - De buren van het zogenoemde Monster van Leersum mogen zijn huis verkopen als hij een dwangsom van 300.000 euro niet betaalt. De voorzieningenrechter in Utrecht oordeelde dat het beslag dat op zijn huis is gelegd "rechtmatig is".
De 80-jarige Rudolf R. leeft al jaren in onmin met zijn buren. Hij komt ongevraagd bij zijn buren op hun terrein en zit aan hun spullen. Vanwege de slepende burenruzies heeft R. zichzelf de titel 'Monster van Leersum' aangemeten.
De man kreeg in 2009 al een verbod om op het erf van zijn buren te komen. Een jaar later koppelde de rechter daaraan een dwangsom van 300.000 euro, omdat de man zich niet hield aan het verbod.
Nu staat volgens de rechter vast dat hij in maart en april van dit jaar weer op het erf van zijn buren is geweest. De eerste keer vernielde hij daar een auto, de tweede keer was hij naar eigen zeggen op zoek naar zijn hond. Onder meer filmbeelden hebben dat uitgewezen.
De man eiste dat het vonnis niet zou worden uitgevoerd, maar de rechter ziet daarvoor geen redenen. De rechter bepaalde dat de buren de dwangsom mogen innen. Als de pestende buurman niet kan betalen, dan kan zijn woning worden verkocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.