AlFitrah-moskee krijgt benodigd geld bij elkaar

UTRECHT - De Utrechtse alFitrah-moskee mag op zijn huidige locatie in Overvecht blijven. Volgens de advocaat van de moskee heeft een inzamelingsactie voldoende geld opgeleverd om de achterstallige huur te betalen.
Om het te betalen bedrag te kunnen voldoen, moest de moskee 107.000 euro bij elkaar krijgen. De teller staat inmiddels op ruim 119.000 euro.
De huurschuld van de moskee in de wijk Overvecht was eerder deze maand onderwerp van een rechtszaak. alFitrah kreeg twee weken de tijd om de huur te betalen op dreiging van ontruiming van het pand. Die termijn verloopt woensdag.
Met het opgehaalde geld kan de nieuwe eigenaar van het pand aan de Pahud de Mortangesdreef betaald worden. AlFitrah zal ook de vorige eigenaar schadeloos moeten stellen, maar die verplichting is niet gekoppeld aan een mogelijke ontruiming. Bovendien begint de moskee tegen deze eis nog een bodemprocedure.

MIDDEN-OOSTEN

De alFitrah-moskee kwam eerder in
omdat er banden zouden zijn met omstreden organisaties in het Midden-Oosten. De gemeente kon niets fouts vinden in de giften van de moskee, maar het onderzoek loopt nog.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.