Walm en herrie aan de Hof kunnen door de beugel

AMERSFOORT - Tot woede van de bovenburen heeft restaurant Ribs Factory aan de Hof in Amersfoort haar vergunning voor een ventilatiepijp rond. Eerder maakten 17 omwonenden bezwaar, maar volgens de gemeente voldoet de afzuiginstallatie aan de normen. Buren klagen over geluid en geur en overwegen naar de rechter te stappen.
Bedrijfsleider Cindy Rampersad van Ribs Factory baalt van de situatie. Zij heeft juist geïnvesteerd in de nieuwe pijp, omdat buren last hadden van de oude afzuiginstallatie. Die buren zijn nu tevreden, maar nu zijn weer andere omwonenden boos.
Rampersad zegt dat ze geen andere oplossing meer kan bedenken. Bovendien heeft ze de huidige pijp in overleg met de gemeente geplaatst. "Voor de buren die meer naar achteren wonen hebben we het probleem opgelost en nu hebben weer andere buren last." Verder verzekert Rampersad dat ze er alles aan doet om overlast tegen te gaan. "Hij wordt nog hoger, waardoor de geur niet meer in de buurt van woningen komt. En hij wordt ook nog geverfd zodat 'ie minder opvalt."

GEEN REDEN NIETS TE DOEN

De Burger Partij Amersfoort en de SP stellen vragen over de kwestie. Dat de pijp aan de normen voldoet, is voor SP raadslid Molenkamp geen reden om niets te doen. "De gemeente kan simpelweg niet zeggen dat inwoners het dan maar zelf moeten oplossen. Het college is verantwoordelijk voor het welbevinden van alle inwoners van de stad."
De gemeente zegt dat het aantal horecazaken in de binnenstad de afgelopen jaren enorm is toegenomen en dat daardoor meer klachten van overlast komen.

Buren balen van vergunning ventilatiepijp bij restaurant
Woede om vergunning ventilatiepijp Amersfoorts restaurant

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.