Gratis woonruimte op Utrecht Centraal populair

UTRECHT - De tijdelijke woonruimte die de NS heeft aangeboden op Utrecht Centraal is populair. Het spoorbedrijf kreeg op de eerste dag al ruim honderd aanmeldingen. De oproep werd vorige week op Kamernet gezet.
Mensen die een weekje op Utrecht Centraal willen wonen, kunnen zich vandaag voor het laatst opgeven. De NS zoekt iemand die in de buurt van perron 21 gratis in een kamer wil zitten. Het gaat om een woonruimte van veertig vierkante meter.
De bewoner moet wel akkoord gaan met een belangrijke voorwaarde: hij of zij moet in aanloop naar de opening van de nieuwe stationshal zijn of haar ervaringen delen via sociale media.

REACTIES

De NS krijgt veel creatieve reacties binnen. "Veel mensen vinden het fantastisch om op Utrecht Centraal te wonen om op die manier zo snel mogelijk met de trein overal naartoe te kunnen. Iemand zei ook dat zijn moeder blij zou zijn als hij eindelijk eens uit huis gaat", vertelt Erik Kroeze.
Het doel van het spoorbedrijf is om de voorzieningen van het station aan de buitenwereld te laten zien, maar ook te testen. "Daar kom je goed achter als je daar een week verblijft." Maar het is vooral een ludieke actie, benadrukt de NS.
Reageren kan via Kamernet.

Erik Kroeze over de gratis woonruimte

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.