Geld voor nieuwe bus Kiki is binnen

LEUSDEN - Met een laatste inzamelingsactie is er genoeg geld bij elkaar gehaald voor een nieuwe bus voor de 10-jarige Kiki uit Leusden. Het meisje is zwaar gehandicapt en kan alleen worden vervoerd met een speciaal aangepaste bus. Die is inmiddels besteld.
Het meisje heeft het syndroom van Sjögren-Larsson, een stofwisselingsziekte. Dat houdt in dat ze niet kan praten, een huidaandoening heeft en dat ze alleen sondevoeding kan eten. Geestelijk is ze wel helemaal in orde. "Die bus is onze vrijheid", zegt moeder Lotte.
"Ik ben met haar heel veel op pad om haar dingen te laten ontdekken: naar het theater, de zee, op vakantie of een vriendin in de buurt... Om haar maar zoveel mogelijk van ons leven mee te geven en daar heb ik die bus voor nodig", zegt moeder Lotte. De huidige dertien jaar oude bus voldeed niet meer en Kiki kwam daardoor steeds minder buiten de deur.
Er werd veel actie gevoerd om de benodigde 32.000 euro bijeen te krijgen. Tijdens een smartlappenmiddag afgelopen zaterdag werd de laatste 830 euro opgehaald.
De nieuwe bus wordt begin februari verwacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.